Back to All Events

Kristína Mésároš | ČAS | TIME | Vernisáž výstavy

  • Schemnitz Gallery 2 Andreja Sládkoviča Banská Štiavnica, Banskobystrický kraj, 969 01 Slovakia (map)

Kristína Mesároš: Čas

Každý z nás pôsobí v konkrétnom čase a konkrétnom priestore. Obklopený vlastnými témami, ktoré nám do života prináša okolie, alebo ktoré si vytvárame sami. Naša túžba po inom (lepšom a krajšom) živote často naráža na limity, ktoré sami nevieme, alebo nedokážeme prekonať. 

Kristína Mesároš je maliarka príbehov. Kombinuje v nich fascinujúce obrazy okolitého sveta so svojimi osobnými témami. Každý nový predmet, ktorý sa v jej obrazoch objavuje má svoj presný význam, miesto aj úlohu. Dom, mozaika, vták, les, voda, čln, architektúra, dizajn, príroda, nie sú len zobrazované predmety, ale metafory, cez ktoré k nám Kristína hovorí o hľadaní, strachu, úzkosti, melanchólii, boji, ale aj o šťastí, láske, harmónii a nekonečne silnej túžbe po lepšom živote a krajšom svete. 

Jej obrazy sú plné vzrušujúcich tém, vyžadujúcich hlbšie skúmanie. Vizuálne provokujú naše oko priťahujú našu pozornosť, doslova nás žiadajú, aby sme sa znova a znova pozreli a prijali pozvanie k meditácii, aby sme rozmýšľali ale aj precítili čo sa nám autorka pokúša povedať. Prijmite preto prosím pozvanie, posaďte sa pred niektorý obraz a zapnite príjem. Oplatí sa vám to!

Juraj Čarný